Pick Six New Jersey lotto

Pick Six New Jersey: de meest efficiënte loterij uit de Verenigde Staten! Is het je droom om ooit een zeer hoge prijs te winnen in de loterij, waardoor je nooit meer hoeft te werken? Dan is het zeker geen verkeerd idee om mee te doen aan de Amerikaanse New Jersey loterij. Zowel inwoners van de staat New Jersey als mensen uit het buitenland kunnen er wekelijks een gokje mee wagen. Elke maandag en donderdag staat er een Jackpot van honderdduizenden dollars en soms zelfs miljoenen op het spel.

Laat je dromen uitkomen met de Pick Six loterij

De loterij in New Jersey bestaat al meer dan dertig jaar. Het staat ook wel bekend als de ‘Pick Six’ loterij. Destijds wer de loterij opgericht om geld in te zamelen voor onderwijsdoeleinden. Met het motto ‘Give Your Dreams a Chance’ trekt deze loterij veel deelnemers. Het past dan ook perfect, want in de loop der jaren hebben heel wat mensen hoge bedragen gewonnen. De grootste Jackpot ooit viel in februari 2001. Een koppel won destijds maar liefst 48.9 miljoen dollar, omgerekend 16.2 miljoen euro. Natuurlijk liggen deze bedragen alsnog lager dan bij Mega Millions en Powerball, twee andere populaire loterijen uit de Verenigde Staten.

Verdeling van inkomsten

De loterij haalt flinke inkomsten uit de duizenden deelnemers uit de Verenigde Staten en daarbuiten. Een deel van het geld, om precies te zijn 34.5 procent, gaat naar de staat zelf. Het overgrote deel, 57 procent, is bestemd voor de prijzen. Daarnaast gaat 5.5 procent als commissie naar de winkelier en 2 procent is bedoeld voor de provisie van verkopers.

Donaties aan goede doelen van Pick Six

Wist je dat de ‘Pick Six’ uit New Jersey wordt beschouwd als een van de meest efficiënte loterijen uit de Verenigde Staten? Het besteedt namelijk maar 1 procent van het inkomen aan administratieve kosten. Daardoor kan een groter percentage worden gedoneerd aan prijzen en de staat. Bovendien doneert deze loterij veel geld aan goede doelen. Het is dus niet alleen goed voor de deelnemers, maar ook voor de inwoners van New Jersey. Zo ontvangen onder andere huizen van veteranen, wijkcentra, universiteiten, scholen, renovatieprojecten en psychiatrische klinieken geld van deze loterij. Ook niet-publieke scholen en de Maria Katzenbach dovenschool ontvangt regelmatig een mooi bedrag. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele (educatieve) programma’s die de Pick Six loterij steunt. In haar bijna 40-jarig bestaan heeft het meer dan 21 miljard euro opgehaald voor goede doelen en allerlei stichtingen. Een indrukwekkend bedrag!

Wat zijn de regels van de Pick Six loterij?

De naam van deze loterij, ‘Pick Six’, maakt de hoofdregel al een beetje duidelijk. Tijdens het kopen van een ticket moet je namelijk 6 nummers uit 1 tot en met 49 kiezen. Deze moeten precies matchen met de nummers die tijdens de trekking tevoorschijn komen. Iedere speler neemt deel aan de loterij met een formulier met 5 lijnen. Vervolgens is het tijd om nummers uit te kiezen. Eventueel kun je een aantal nummers opslaan in je account op theLotter en vervolgens handmatig een aantal uitkiezen. Dit wordt de ‘Natural Selection’ genoemd. Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om geschikte nummers te kiezen. Als je het ook lastig vindt kun je gebruik maken van een computer die willekeurig nummers selecteert, ook wel de ‘Quick Pick’ optie genoemd.

Hoe kies je het juiste nummer?

Misschien heb je nog niet zoveel ervaring met het spelen in de loterij. Of wie weet is ‘Pick Six’ wel je eerste loterij ervaring. In dat geval zou je een loterij ticket voor een trekking kunnen kopen om uit te vinden of je het leuk vindt. Is het goed bevallen/ Dan zou je een ticket voor meerdere trekkingen kunnen kopen. Dit wordt ook wel de ‘multi draw’ optie genoemd. Het afsluiten van een abonnement is ook een optie. Dit betekent dat je meedoet aan elke loterij trekking, totdat je het abonnement opzegt. Het voordeel van een dergelijk abonnement is dat je geen trekking mist en dat je regelmatig profiteert van mooie kortingen.

Extra prijzen en verdubbelaar
Tickets voor de loterij in New Jersey zijn zowel te koop in de winkel als bij theLotter. Bovendien krijg je bij de online verkoper een paar mooie extra’s, namelijk een extra prijs en een zogeheten ‘multiplier’ die prijzen wel 2 tot 5 keer verdubbeld. Dankzij de extra prijs zijn je winkansen in de loterij bovendien gestegen naar 1:7!

Zes prijs categorieën
Natuurlijk is de kans dat je een van de andere prijzen wint groter. De New Jersey Pick Six heeft in totaal zes prijs categorieën. Je eindigt in de allerhoogste categorie wanneer de zes nummers van je ticket kloppen. Hopelijk is het geluk aan je zijde, want dit betekent dat je een miljoenen Jackpot wint. De Jackpot start bij 2 miljoen en wordt iedere keer dat het niet valt flink verhoogt. Sterker nog, dan komt er 100.000 dollar bij!

XTRA: optie waarmee je meer geld kunt verdienen
Deze loterij biedt meer dan een wekelijkse trekking alleen. Sinds 2014 heeft het bijvoorbeeld een spannende extra optie die ‘XTRA’ wordt genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden verdubbelt het prijzen met 2 tot 5 keer. Je kunt er dus behoorlijk veel geld aan overhouden. Elk ticket dat je koopt bij deLotter bevat automatisch XTRA. Dankzij deze optie is er kort geleden een nieuwe prijscategorie bijgekomen. Om te winnen moeten twee extra nummers correct zijn. Door het toevoegen van de nieuwe prijscategorie heb je een hogere winkans, namelijk 1:7.

Kansspelbelasting USA loterij

Over het geldbedrag dat je wint in deze loterij moet nog wel belasting worden betaald. De staat New Jersey heeft een gokbelasting ingevoerd van 25 procent over prijzen hoger dan 5.000. Niet-Amerikanen moeten zelfs 30 procent belasting betalen over prijzen boven de 600 euro. Daarnaast geldt er een belastingpercentage van 3 procent voor alle prijzen boven de 10.000 euro, ongeacht waar je vandaan komt.

Manieren van uitbetaling
Wees op tijd met het claimen van een prijs in de New Jersey loterij. Winnaars hebben namelijk een jaar de tijd om te laten weten dat ze hebben gewonnen. Daarnaast moet je alvast hebben nagedacht over hoe je het geld wilt ontvangen. Je hebt de keuze uit twee manieren van uitbetalen, te weten ‘lump sump’ en ‘annuity’. Bij de eerste variant krijg je het gehele bedrag meteen op je bankrekening gestort, terwijl je het bij de tweede variant in delen ontvangt.

Scroll naar boven