California loterij

De Californische loterij heeft een vrij korte geschiedenis. In het jaar 1984 werd de loterij uiteindelijk opgericht met 58% stemmen voor. De eerste loten werden in oktober 1985 verkocht.

Vanaf dat moment heeft de California Lottery meer dan 27 miljard dollar weggegeven aan de winnaars. Ongeveer 87% van de inkomsten van de loterij vloeit terug naar de lokale bevolking. Niet minder dan 34 cent per dollar gaat constant naar de scholen en het onderwijs.

Na 20 jaar loterij, in 2005, besloot de staatsgouverneur Arnold Schwarzenegger dat Californië als 12e lid deel zal uitmaken van de Mega Millions loterij. De trekking vond voor het eerst plaats in Hollywood en de rijen om tickets te kopen waren erg lang omdat mensen de dag voordat de tickets in de verkoop gingen kwamen en lange uren wachtten. De minimale jackpot bedraagt 15 miljoen dollar en dat maakt deze loterij een van de grootste in de staat.

De staat Californië heeft andere, exclusieve lotto spellen zoals Daily Derby. Het spel Fantasy 5 is oneindig populair en de regels zijn eenvoudig: je moet vijf verschillende nummers kiezen uit de 39 beschikbare nummers. De jackpot bedraagt in het begin $50.000 en kan oplopen tot $500.000. Wat betreft de loterijen die exclusief beschikbaar zijn voor inwoners van Californië, is Supper Lotto Plus het vermelden waard omdat de jackpot minimaal $7 miljoen bedraagt en in het verleden zelfs $200 miljoen bedroeg! De trekkingen vinden plaats op twee dagen: op woensdag en zaterdag.

De resultaten voor elk ander spel worden de hele week bekendgemaakt, terwijl maandag de dag is waarop de meeste mensen succesvol blijken te zijn.

Scroll naar boven