Mega Millions loterij

De Mega Millions is de tweede grootste loterij naast de Powerball. Deze Amerikaanse loterij is ooit in 1996 begonnen en stond toen nog bekend onder de naam ‘The Big Game. Je kiest bij deze lotto vijf witte ballen uit een reeks van 1 tot 70 en één gele Mega Ball uit een reeks van 1 tot 25. Je kunt de computer willekeurige nummers laten selecteren via de Quick Pick-optie. De trekkingen zijn wekelijks op dinsdag en vrijdag om 11:00 pm ET

(Koop online een lot en ontvang 1 lot gratis, de prijs bedraagt € 5,99 nu dus voo2 loten. Het officiële lot ontvangt u dan digitaal in uw mail)

mega millions usa loterij

Hoe speel je Megamillions vanuit Nederland?

Als niet-Amerikaan kun je vrij eenvoudig aan deze loterij meedoen. Er zijn diverse loterij aanbieders die  dan loten namens jou inkopen in Amerika. De loten staan dan op jouw naam geregistreerd en je ontvangt deze direct per mail. Voor de trekking kun je de aangekochte loten in je online account bekijken voor iedere trekking. Meespelen is vrij eenvoudig en makkelijk. Nadat je je aankoop hebt afgerond wordt er een e-mailbevestiging naar je gestuurd die direct ook functioneert als bewijs van eigendom. Alle prijzen die je wint zijn volledig van jou. Speel nu en koop een lot >

Vele buitenlanders waaronder uit Nederland spelen online mee met de Mega Millions loterij. Online kun je loten kopen en meespelen met de grootste jackpot van de wereld die op kan lopen tot aan 2 Miljard Dollar.

Waar kan ik uit kiezen bij de Mega Millions?

Mega Millions gebruikt 5/75 voor de witte ballen en 1/15 voor de ‘Mega Ball’. De later in de tekst beschreven Megaplier kan gespeeld worden in bijna heel Amerika behalve Californië. Verder op in de tekst beschrijven we in detail wat de Megaplier precies doet en wat dat precies voor je prijzengeld kan betekenen.

Trekking Mega Millions loterij

Wanneer vinden de Mega Millions trekkingen plaats in 2023? Er zijn twee Mega Millions trekkingen per week die elke dinsdag en vrijdag plaatsvinden, de resultaten worden kort na de trekking gepubliceerd.

Als u Mega Millions prijzen wint worden deze automatisch bijgeschreven op uw Giant Lottos rekening. Als u het geluk heeft om die grote jackpot te winnen, zijn er verschillende uitbetalingsopties zoals annuïteiten of een forfaitair bedrag.

Wat gebeurd er als ik gewonnen heb?

Behoor je tot een van de prijswinnaars dan ontvang je automatisch bericht per e-mail of SMS. Prijzen tot $2.500 worden direct op je theLotter account gestort. Win je hogere prijzen dan dien je er rekening mee te houden dat je deze persoonlijk in Amerika dient op te halen. Hou er overigens wel rekening mee dat Amerikaanse lotto prijzen onderhevig zijn aan staats- en federale belastingen. Vijf getallen en de Mega Ball goed geraden? Dan kun je jezelf rijk rekenen en je vliegtuigticket naar Amerika boeken.

Overigens kun je je prijzen vermenigvuldigen door gebruik van de Megaplier. Hiermee vermenigvuldig je alle acht secundaire prijzen met een factor tussen 2 en 5. De Megaplier kun je vrij eenvoudig aanzetten, door deze online aan te vinken onderaan je spelformulier.

Grote winnaars uit 2023

Record Jackpot $ 1.550.000.000 gevallen in Florida. De Mega Millions jackpot van $ 1,58 miljard ticket is gevallen bij de trekking van 9 augustus 2023. Het winnende lot is verkocht in Florida in Neptune Beach. De winnende nummers waren 13, 19, 20, 32 en 33, met de Megaplier van 14.

Geschiedenis the Big Game

De Big Game (later Mega Millions) begon met ticket verkoop in augustus 1996. En niet in heel Amerika maar beperkte zich tot een paar steden waaronder Georgia en Illinois. De eerste trekkingen werden in het begin alleen gehouden op vrijdag. De Big Game kwam voort uit het brein van de beide oprichters Rebecca Paul (van de Georgia loterij) en Penelope W. Kyle (van de Virginia loterij). De eerste echte Mega Millions trekking was in 2002. De jackpot van deze loterij wordt normaal gesproken in 30 jaarlijkse termijn betaald (waarbij de betaling ieder jaar met 5 % op hoog gaat). De winnaar kan ook kiezen voor een cash betaling, dan gaat de jaarlijkse termijn betaling overigens niet op.

In januari 1999 kregen jackpot winnaars de optie aangeboden om het door hen gewonnen geld cash uitgekeerd te krijgen. In 1999 was het overigens op dat moment ook mogelijk om in Maryland mee te doen aan de loterij. Uiteindelijk werd de naam Big Game in 2002 gewijzigd in 2002.

Een nieuwe naam betekend ook een nieuw logo en in 2002 werd de Big Money Ball de Mega Ball. In de gele bal in het logo stond op dat moment nog steeds Big Game. In 2003 werd dat echter vervangen door zes sterren. Deze sterren staan voor de zes eerste leden van het consortium.

De eerste trekking onder de nieuwe naam werd gehouden in mei 2003. De eigenaar van de Mega Millions is de Illinois Lottery. In 2002, 2003 en 2005 voegde andere loterijen zich bij de Mega Millions, namelijk Washington, Texas en Californië. Met de komst van Texas werd overigens de Megaplier optie geïntroduceerd. Op 24 juni 2005 werd de trekking gehouden in Hollywood, dit om te vieren dat ook Californië zich had aangesloten bij de Mega Millions.

Multi-State Lottery Association

Een overeenkomst tussen Mega Millions en de Multi-State Lottery Association (MUSL) zorgde ervoor dat alle loterijen tickets voor beide loterijen mochten gaan verkopen. Langzaam maar zeker sloten meer en meer loterijen zich aan bij de Mega Millions en de meest recente in rij waren de Virgin eilanden in 2010, Louisiana in 2011 en Florida in 2013.

Meer informatie op americanlottery365.com.

Prijzen en kansen Mega Millions

De kansen op het winnen van een prijs zijn 1 op 14.7,1, inclusief de prijs voor een alleen een match met de ‘Mega Ball’. De kansen op het winnen van de jackpot is 1 op 258,9 miljoen.

• 5 nummers plus de Mega Ball (5+1): 1 in 258.890.850
• 5 nummers en dus niet de Mega Ball (5+0): 1 in 18.492.204
• 4+1: 1 in 739,688
• 4+0: 1 in 52,835
• 3+1: 1 in 10,720
• 3+0: 1 in 766
• 2+1: 1 in 473
• 1+1: 1 in 56
• Alleen de Mega Ball: 1 in 21

Welke getallen worden het meest en minst frequent getrokken?

Mega Millions wordt in 44 staten wordt gehouden. De kans om een prijs te winnen is 1 op 24, waardoor deze loterij erg populair is. Daarentegen is een kans op de jackpot van 40 miljoen dollar natuurlijk een stuk kleiner. Statistisch gezien kun je jouw eigen kansen vergroten door voor deze getallen te kiezen: 42, 1, 17, 28 & 58. Het minst vaak getrokken werden de cijfers 63, 68, 56, 50 & 45. Voor de Megaball trekking kun je beter gaan voor getal 22, terwijl 21 & 6 minder vaak getrokken worden.

Hoe kan ik zel meedoen aan de Mega Millions?

Als niet-Amerikaan kun je vrij eenvoudig aan deze loterij meedoen. Speel je online via theLotter mee, dan worden loten namens jou gekocht. Voor de trekking kun je de aangekochte loten in je online account bekijken voor iedere trekking. Meespelen is vrij eenvoudig en makkelijk.

Nadat je je aankoop hebt afgerond wordt er een e-mailbevestiging naar je gestuurd die direct ook functioneert als bewijs van eigendom. Alle prijzen die je wint zijn volledig van jou. Dit is vastgelegd in de Algemene Voorwaarden van theLotter.

Overigens kun je je prijzen vermenigvuldigen door gebruik van de Megaplier. Hiermee vermenigvuldig je alle acht secundaire prijzen met een factor tussen 2 en 5. De Megaplier kun je vrij eenvoudig aanzetten, door deze online aan te vinken onderaan je spelformulier. Voor het gebruik van de Megaliet betaal je overigens wel iets meer, een lot kost $ 1 en met de Megaplier kost je dat $ 2.

Wist je trouwens dat de jackpot van deze loterij standaard begint op $15 miljoen dollar? Zeker een keer de moeite van het proberen waard.

Zoals gezegd, meespelen is vrij eenvoudig. De winnende getallen worden iedere dinsdag en vrijdag om 23:00 lokale tijd getrokken (woensdag en zaterdag om 05:00 uur Nederlandse tijd). Speel je mee dan doen op je online Mega Millions loten vijf getallen tussen de 1 en de 75 in te vullen en een Mega Ball te kiezen (uit een aparte keuzereeks van 1 tot 15). De jackpot is voor jou als je vijf juiste getallen hebt en de Mega Ball. De loten worden, uiteraard in Amerika verkocht, maar je kunt ook online meespelen via theLotter. Zij kopen dan officieel namens jou de loten. Via de optie ‘Bekijk uw lot’ kun je voor de trekkingen een scan van de voor jouw gekochte loten bekijken.

Mega Millions met de Megaplier

Je hebt al eerder kunnen lezen dat de Megaplier je prijzen kan vermenigvuldigen. Hoe werkt dat precies? De Megaplier vermenigvuldigt alle acht secundaire prijzen met een factor tussen 2 en 5. De Megaplier optie zet je, online, eenvoudig aan door deze aan te vinken op je online spelformulier. Op die manier kun je je tweede prijs $1 miljoen dollar verhogen tot minimaal $2 miljoen dollar en zelfs maximaal $5 miljoen dollar, en de derde prijs tot wel $25.000 dollar!

Record jackpots Mega Millions

De jackpots die in de Mega Millions gewonnen zijn, hebben regelmatig astronomische hoogten bereikt. De eerste jackpot van 2016 viel in New York en bedroeg $165. De overige jackpots liegen er niet om, zoals het volgende lijstje laat zien:

 • $1,58 miljard dollar gewonnen in augustus 2023
 • $1,6 miljard dollar gewonnen in oktober 2018
 • $640 miljoen dollar gewonnen in maart 2012
 • $648 miljoen dollar gewonnen in december 2013
 • $400 miljoen dollar gewonnen in maart 2014
 • $390 miljoen dollar gewonnen in maart in 2007
 • De lijst van record jackpots is eigenlijk te lang om hier op te noemen, maar er zijn nog een paar records die we je niet willen onthouden. Op vrijdag 13 november won een speler de jackpot van $200 miljoen dollar. Op vrijdag 16 januari 2015 viel de eerste jackpot van dat jaar en bedroeg $270 miljoen dollar!
  Genoeg redenen om zeker eens mee te doe met de Mega Million loterij.

Winnaar van grootste jackpot allertijden komt eindelijk zijn prijs ophalen.
Vorig jaar oktober is er een gelukkige winnaar miljardair geworden door mee te spelen met de Mega Millions-Loterij met een enkel lot. De man wenst anoniem te blijven en hij komt nu pas naar voren om zijn prijs op te halen. Hij had tot 19 april om zijn prijs te claimen, anders zou het volledige bedrag weer teruggaan naar de loterij voor de volgende trekking.
Hij krijgt echter niet het hele bedrag, omdat hij ervoor koos om het bedrag in een keer cash te laten uitbetalen, en dat kan alleen bij een maximumbedrag van 878 miljoen dollar. Hij had het geld ook in termijnen kunnen laten uitbetalen, verdeeld over 29 jaar.
In januari 2016 viel er met de Powerball loterij een hoofdprijs van 1,6 miljard dollar. Dit bedrag had echter niet een maar drie winnaars en ook hierbij duurden het enige tijd voordat de winnaars naar voren kwamen om hun prijs te claimen.

Feiten en cijfers over deze loterij

 • Mega Millions is al sinds 1996 in de ban van Amerikanen. Mega Millions is actief in 44 staten, heeft twee trekkingen per week en heeft in de afgelopen 18 maanden tien jackpots uitbetaald.
 • Mega Millions heette oorspronkelijk The Big Game. Het was pas in 2002 dat het werd hernoemd en opnieuw gelanceerd als The Big Game Mega Millions. Dat jaar waren er negen Mega Millions jackpots gewonnen, inclusief de allereerste draw! Sinds 1996 is het aantal deelnemende staten gestegen van zes naar vierenveertig en zijn er 175 jackpot-winnende trekkingen.
 • De meest verkochten loten was op 6 maart 2007, ter waarde van $ 390.000.000. Er werden 200 miljoen kaartjes verkocht, meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking en het bedrag van de prijs zelf!

Welke cijfers zijn het vaakst gekozen?

Wat zijn de geluksnummer? De cijfers 29, 42, 12 en 16 zijn de meest gekozen nummers in de Mega Millions-trekkingen.

Wie waren de Jackpot winnaars uit 2023?

$20 miljoen- Jerson Garcia
Bronx, NY
1/17/2023

$1 Miljoen- Man Nguyen
Annandale, VA
2/28/2023

$1 Miljoen- Anna Papp
Monroe, NC
3/14/2023

$1 Miljoen- Marla Ballard
Des Moines, IA
3/14/2023

$1 Miljoen- Bill Pickens
Chesapeake, VA
7/22/2022

$1 miljoen – Kentucky Friends
Louisville, KY
1/13/2023

$1 miljoen – Maryland Mail Carrier
Jarrettsville, MD
1/3/2023

Winnaars voor 2023?

2019 -2022

1 januari 2019 – $ 437 miljoen ($ 261,8 miljoen contant) gewonnen in New York; kaartje verkocht in Glen Head, N.Y.

2018
23 oktober 2018 – $ 1,537 miljard gewonnen in South Carolina
24 juli 2018 – $ 543 miljoen gewonnen door een 11-lid kantoorpool in Santa Clara County (Californië)
4 mei 2018 – $ 142 miljoen gewonnen door de ABC XYZ Trust met een ticket gekocht in Moraine, Ohio
30 maart 2018 – $ 533 miljoen gewonnen door Richard Wahl of Vernon, N.J.
5 januari 2018 – $ 451 miljoen gewonnen door Secret 007, LLC, van Port Richey, Fla.

2017
13 oktober 2017 – $ 42 miljoen – twee winnende tickets (elk $ 21 miljoen)
Kevin en Stephanie Blake van Waterford, Mich.
Eddy en Alejandro Trinidad of Providence, R.I.
22 september 2017 – $ 105 miljoen gewonnen door Wayne Harris uit Homer, N.Y.
11 augustus 2017 – $ 393 miljoen gewonnen door Patricia Busking van Palos Heights, Ill.
28 april 2017 – $ 61 miljoen gewonnen door David Trapp met een kaartje gekocht in Laguna Hills, Californië.
31 maart 2017 – $ 177 miljoen gewonnen door Eliberto Cantu uit Lubbock, Texas, met een ticket gekocht in Stuttgart, Ark.
27 januari 2017 – $ 191 miljoen gewonnen door Jack Freney met een ticket gekocht in Nipton, Californië.

2016
18 november 2016 – $ 83 miljoen gewonnen door ADirectConnection LLC uit Georgia
11 oktober 2016 – $ 49 miljoen gewonnen door de It Will Buy Me a Boat Herroepbare Trust van Rockwall, Texas
16 september 2016 – $ 134 miljoen gewonnen door de Elaine Francis Trust of Tuscola, Ill.
22 juli 2016 – $ 15 miljoen – twee winnende tickets (elk $ 7,5 miljoen)
Kevin Young of Bristow, Va.
Christina Ford of Dallas, Ga.
19 juli 2016 – $ 25 miljoen gewonnen door een anonieme speler in Washington
8 juli 2016 – $ 536 miljoen gewonnen door Warren D, LLC, uit Indiana
8 maart 2016 – $ 157 miljoen gewonnen door Michael Burkett in Seattle, Wash.
8 januari 2016 – $ 169 miljoen gewonnen door Nancy Viola van Staten Island, N.Y.

2015
13 november 2015 – $ 202 miljoen gewonnen door de Lucky Duck Passive Trust of Columbus, Ohio
11 september 2015 – $ 106 miljoen gewonnen door een groep van vijf vrienden van Yonkers, N.Y., en Basking Ridge, N.J.
31 juli 2015 – $ 25 miljoen gewonnen door Raul Ahumada van Noel, Mo.
21 juli 2015 – $ 153 miljoen gewonnen door Steven Peloquin van Mechanicsville, Va .; ticket gekocht in Milton, Penn.
2 juni 2015 – $ 262 miljoen gewonnen door John Williams en Neal Logue van Blue Island, Ill.
24 maart 2015 – $ 58 miljoen gewonnen door de Lucky 16 Trust of Manhattan, N.Y.
27 februari 2015 – $ 126 miljoen gewonnen door Tammy Pratt uit South Fallsburg, N.Y.
16 januari 2015 – $ 265 miljoen gewonnen door Jesus Davila Jr. van Naperville, Ill.

2014
4 november 2014 – $ 326 miljoen gewonnen door Harold Diamond uit Wurtsboro, N.Y.
22 augustus 2014 – $ 180 miljoen gewonnen door Rick Knudsen uit Calimesa, Californië.
27 juni 2014 – $ 33 miljoen gewonnen door de 6-27-14 Revocable Trust of Houston, Texas
13 juni 2014 – $ 66 miljoen gewonnen door Kelsey Zachow van Port Huron, Mich.
20 mei 2014 – $ 149 miljoen gewonnen door Carl Szott uit Pittsburgh, Penn.
4 april 2014 – $ 30 miljoen gewonnen door Leopoldo Choi in Los Angeles, Californië.
25 maart 2014 – $ 20 miljoen gewonnen door Cameron Finney uit Suffolk County, N.Y.
18 maart 2014 – $ 414 miljoen – 2 winnende tickets (elk $ 207 miljoen)
Cobie and Seamus Trust gedateerd 21 april 2014 van Merritt Island, Fla.
Anonieme speler met een ticket gekocht in La Plata, Md.
3 januari 2014 – $ 61 miljoen gewonnen door Bettina “Tina” Still en haar zoon Jonathan, beide uit Nashville, Tenn.

Scroll naar boven