Mega Millions loterij

De Mega Millions is de tweede grootste loterij naast de Powerball. Deze Amerikaanse loterij is ooit in 1996 begonnen en stond toen nog bekend onder de naam ‘The Big Game. Je kiest bij deze lotto vijf witte ballen uit een reeks van 1 tot 70 en één gele Mega Ball uit een reeks van 1 tot 25. De trekkingen zijn wekelijks op dinsdag en vrijdag om 11:00 pm ET. Wil jij eens meespelen dat kan online via onderstaande button.

(Koop online een lot en ontvang 1 lot gratis, de prijs bedraagt € 5,99 Het officiële lot ontvangt u dan digitaal in uw mail)

mega millions usa loterij

Hoe speel je Megamillions vanuit Nederland?

Als niet-Amerikaan kun je vrij eenvoudig aan deze loterij meedoen. Er zijn diverse loterij aanbieders die  dan loten namens jou inkopen in Amerika. De loten staan dan op jouw naam geregistreerd en je ontvangt deze direct per mail. Voor de trekking kun je de aangekochte loten in je online account bekijken voor iedere trekking. Meespelen is vrij eenvoudig en makkelijk. Nadat je je aankoop hebt afgerond wordt er een e-mailbevestiging naar je gestuurd die direct ook functioneert als bewijs van eigendom. Alle prijzen die je wint zijn volledig van jou. Speel nu en koop een lot >

Vele buitenlanders waaronder uit Nederland spelen online mee met de Mega Millions loterij. Online kun je loten kopen en meespelen met de grootste jackpot van de wereld die op kan lopen tot aan 2 Miljard Dollar.

Hoeveel cijfers kies je bij de Mega Millions?

Mega Millions gebruikt 5/75 voor de witte ballen en 1/15 voor de ‘Mega Ball’. De later in de tekst beschreven Megaplier kan gespeeld worden in bijna heel Amerika behalve Californië. Verder op in de tekst beschrijven we in detail wat de Megaplier precies doet en wat dat precies voor je prijzengeld kan betekenen.

Uitslagen Mega Millions loterij

Wanneer vinden de trekkingen plaats in 2024? Er zijn twee Mega Millions trekkingen per week die elke dinsdag en vrijdag plaatsvinden, de resultaten worden kort na de trekking gepubliceerd.

Wat gebeurd er als ik gewonnen heb?

Behoor je tot een van de prijswinnaars dan ontvang je automatisch bericht per e-mail of SMS. Prijzen tot $2.500 worden direct op je theLotter of Giantlottos account gestort. Win je hogere prijzen dan dien je er rekening mee te houden dat je deze persoonlijk in Amerika dient op te halen. Hou er overigens wel rekening mee dat Amerikaanse lotto prijzen onderhevig zijn aan staats- en federale belastingen. Vijf getallen en de Mega Ball goed geraden? Dan kun je jezelf rijk rekenen en je vliegtuigticket naar Amerika boeken.

Overigens kun je je prijzen vermenigvuldigen door gebruik van de Megaplier. Hiermee vermenigvuldig je alle acht secundaire prijzen met een factor tussen 2 en 5. De Megaplier kun je vrij eenvoudig aanzetten, door deze online aan te vinken onderaan je spelformulier.

Grote prijswinnaars uit 2024

Later meer…

Multi-State Lottery Association

Een overeenkomst tussen Mega Millions en de Multi-State Lottery Association (MUSL) zorgde ervoor dat alle loterijen tickets voor beide loterijen mochten gaan verkopen. Langzaam maar zeker sloten meer en meer loterijen zich aan bij de Mega Millions en de meest recente in rij waren de Virgin eilanden in 2010, Louisiana in 2011 en Florida in 2013.

Meer informatie op americanlottery365.com.

Prijzen en kansen Mega Millions

De kansen op het winnen van een prijs zijn 1 op 14.7,1, inclusief de prijs voor een alleen een match met de ‘Mega Ball’. De kansen op het winnen van de jackpot is 1 op 258,9 miljoen. Heb je in 2024 nu 5 nummers en dus niet de Mega Ball (5+0) goed dan is kans geweest 18.492.204

Welke getallen worden het meest en minst frequent getrokken?

De kans om een prijs te winnen is 1 op 24, waardoor deze loterij erg populair is. Daarentegen is een kans op de jackpot van 40 miljoen dollar natuurlijk een stuk kleiner. Statistisch gezien kun je jouw eigen kansen vergroten door voor deze getallen te kiezen: 42, 1, 19, 28 & 59. Het minst vaak getrokken werden de cijfers 63, 68, 56, 50 & 45. Voor de Megaball trekking kun je beter gaan voor getal 22, terwijl 23 &5 minder vaak getrokken worden.

Feiten en cijfers over deze loterij

  • Mega Millions is al sinds 1996 in de ban van Amerikanen. De is actief in 44 staten, heeft twee trekkingen per week en heeft in de afgelopen 18 maanden tien jackpots uitbetaald.
  • Mega Millions heette oorspronkelijk The Big Game. Het was pas in 2002 dat het werd hernoemd en opnieuw gelanceerd als The Big Game Mega Millions. Dat jaar waren er negen Mega Millions jackpots gewonnen, inclusief de allereerste draw! Sinds 1996 is het aantal deelnemende staten gestegen van zes naar vierenveertig en zijn er 175 jackpot-winnende trekkingen.
  • De meest verkochten loten was op 6 maart 2007, ter waarde van $ 390.000.000. Er werden 200 miljoen kaartjes verkocht, meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking en het bedrag van de prijs zelf!
Scroll naar boven