Oklahoma loterij

De Oklahoma Lottery werd in 2003 opgericht en de eerste loten gingen twee jaar later in de verkoop. De hele zaak was zo heetgebakerd dat er op de eerste dag een zeer lange rij klanten was die loten wilden kopen. Het duurde slechts enkele minuten om de eerste winnaar te genereren, $2 is gewonnen door Enid.

Hoewel de geschiedenis van de loterij nog niet zo lang is, zijn er in de loop der jaren toch een aantal mensen met grote prijzen en hoge jackpots beloond. Jackpots zijn er een gewoonte: soms gebeuren ze op dezelfde dag. Een van de voorbeelden is 2008 toen Hot Lotto en Powerball op dezelfde avond een gelukkige winnaar opleverden. Het was de eerste keer dat zo’n gelukkige samenloop van omstandigheden plaatsvond.

In dezelfde periode dat de nieuwe wet werd ingevoerd, werd een andere serieuze beslissing genomen – wat te doen met het geld behalve het aan de gelukkige winnaars geven? De stemming had één resultaat: de inwoners van de deelstaat besloten dat een deel van de opbrengst rechtstreeks naar onderwijs en studiebeurzen in de hele deelstaat zal gaan. Zo zijn er nieuwe bibliotheekboeken gekocht, is de laboratoriumuitrusting verbeterd en is de ontwikkeling van jonge kinderen vergemakkelijkt. Het is duidelijk dat niet alleen prijswinnaars van de loterij profiteren, maar ook studenten en leerlingen die de plaatselijke scholen bezoeken.

Afgezien van de multi-staat loterijen zoals Hot Lotto en Powerball die hierboven werden genoemd, geeft Oklahoma u de mogelijkheid om spellen te spelen die uitsluitend in deze staat beschikbaar zijn. Voorbeelden van dergelijke spelen zijn Cash 5, Pick 3 en Pick 4.

Scroll naar boven