Powerball loterij

De Powerball-loterij is een van de meest populaire loterijen in de Verenigde Staten en biedt vaak enorme jackpots. Powerball-tickets zijn verkrijgbaar bij gelicentieerde retailers in 45 Amerikaanse staten, het District of Columbia, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Verschillende online platforms, zoals via onderstaande link naar Giantlottos, bieden ook de mogelijkheid voor internationale spelers (ook vanuit Nederland) om deel te nemen.

Update 2023: Vanuit Nederland (online) is het mogelijk om loten online te kopen.

(de prijs bedraagt eenmalig € 5,99 per rij. Uw ontvangt uw lot dan digitaal indien het aangeschaft is in Amerika)

Wat is de Powerball?

PowerBall is een van de grootste loterijen ter wereld en is ontstaan ​​in de Verenigde Staten. De jackpot begint bij $ 20 miljoen en er is geen vaste limiet. Honderden miljoenen mensen hebben binnen de kortste keren de jackpot gewonnen – een record van zelfs $ 2 miljard!

De Amerikaanse loterij PowerBall brak alle records. Want in het land van oneindige mogelijkheden zijn de kansen om te winnen ook! Dankzij Lottohelden.de is een van ’s werelds grootste jackpots nu ook voor spelers in Duitsland binnen handbereik: bij ons kun je nu online wedden – zonder eerst naar de VS te hoeven. Elke dinsdag-, donderdag- en zondagochtend worden er recordbedragen gespeeld en nieuwe winnende nummers getrokken. Dien uw ticket vóór 12.00 uur in, er is geen tijdslimiet en met een beetje geluk kunt u van loterijheld naar miljonair gaan – zelfs miljardair!

Hoe hoog is de Powerball jackpot?

Je kunt deze loterij winnen door vijf reguliere getallen en het Powerball getal te raden. De jackpot in deze Amerikaanse loterij begint, standaard, bij $40 miljoen! En de grootste jackpot ooit uitgereikt in deze loterij is $1,6 miljard! Deze jackpot is recentelijk nog gevallen op woensdag 13 januari 2016. Daarmee is de Powerball loterij recordhouder van grootste jackpot ooit in de wereld uitgekeerd door een loterij.

Natuurlijk is het winnen van de multi-miljoen jackpot ook leuk. Maar bij Amerikanen zijn niet alleen de huizen, auto’s en straten groter, maar kan de jackpot al snel miljarden bedragen! De PowerBall-jackpot heeft maar liefst $ 20 miljoen aan prijzen per ronde en kan oplopen tot honderden miljoenen dollars – en meer: ​​omdat er geen bovengrens is aan de winnende pool! Als gevolg hiervan heeft de jackpot in 2022 zelfs de $ 1 miljard overschreden, en kort daarna een ongelooflijke $ 2 miljard. De Powerball-loterij vestigde een wereldrecord voor een van de grootste jackpots ooit getrokken.

Update maart 2020: recentelijk heeft de Nationale Powerball lotto besloten om de minimale jackpot te verlagen naar 20 miljoen Dollar. Na iedere trekking stijgt deze met 2 miljoen. Wij vermoeden dat de corona crisis de oorzaak hiervan is.

Hoe speel in online mee?

Via tussenpersonen kun je als niet-Amerikaan gewoon meespelen met de Powerball loterij. Je koopt je loten online en kiest vijf getallen uit een reeks van 1-69 en een Powerball getal uit een reeks van 1-26. De trekkingen zijn op woensdagen en zaterdagen om 23:00 uur lokale tijd (donderdag en zondag om 05:00 uur Nederlandse tijd.

Lokale vertegenwoordigers van tussenpersonen kopen namens jou de officiële Powerball loten in Amerika. Vervolgens kun je scans van deze aangekochte loten bekijken in jouw persoonlijke online omgeving.

Ook de eerder besproken multiplier (Powerplay) is gewoon beschikbaar voor Nederlandse spelers. Zo kun je dus de tweede prijs van $1 miljoen dollar verdubbelen! De Powerplay optie kun online op je spelformulier aanvingen.

Online ticket Powerball

powerball ticket online

Recente jackpot winnaars

Deze loterij heeft in haar geschiedenis al flink wat forse prijzen mogen uitkeren! Een kleine opsomming:

De PowerBall-jackpot heeft maar liefst $ 20 miljoen aan prijzen per ronde en kan oplopen tot honderden miljoenen dollars – en meer: ​​omdat er geen bovengrens is aan de winnende pool! Als gevolg hiervan heeft de jackpot in 2022 zelfs de $ 1 miljard overschreden, en kort daarna een ongelooflijke $ 2 miljard. De Powerball-loterij vestigde een wereldrecord voor een van de grootste jackpots ooit getrokken.

powerball loterij

Trekking Powerball 2023

Onderstaand geeft de laatste trekking weer van de Powerball loterij in 2023. De trekking van de Powerball is op iedere woensdag en zaterdag om 23:00 lokale tijd (EST).

https://www.youtube.com/user/Powerball39

Win je een prijs dan ontvang je prijzen in de lagere categorieën direct in uw online account. Win je $50.000 of $1 miljoen, dan kun je je prijs in Amerika in ontvangst nemen. Let op: alle prijzen zijn wel onderhevig aan staats- en federale belastingen.

Trouwens, deze loterij kent ook een vermenigvuldigingsoptie die prijzen in de lagere prijscategorieën 2 tot 5 keer zo groot maakt. Deze zogenaamde Power Play optie is vrij eenvoudig in te zetten, je vinkt deze online aan.

Wat zijn mijn win kansen?

Wist je dat je kansen om een prijs te winnen dezelfde zijn in bij elke Powerball-tekening? Je hebt namelijk een kans van 1 op 24,9 om een prijs te winnen wanneer de jackpot start bij $ 40 miljoen.  Je hebt nog steeds een kans van 1 op 24,9 om een prijs te winnen als de hoofdprijs verder stijgt. Zelfs als er meerdere tickets in een bepaalde trekking worden verkocht, zijn uw kansen om een prijs te winnen hetzelfde.

Informatie Powerball

De Powerball loterij wordt gecoördineerd door de Multi-State Lottery Association (MUSL) en is in Amerika te spelen in 44 staten inclusief het District Columbia, Puerto Rico en de Virgin eilanden. Via landen als Mexico, Honduras en Costa Rica is het alleen mogelijk om online te kopen.

Trekkingen worden in Amerika altijd gehouden op woensdag en zaterdag rond 23.00 uur lokale tijd. Sinds eind 2015 gebruikt het spel 5/69 witte ballen en 1/26 zogenaamde Powerballs waaruit de winnende nummers worden gekozen. De jackpot van de Powerball loterij begint standaard bij $40 miljoen dollar (annuïteiten). Dit wordt betaald in 30 termijnen, maar de spelers mogen er ook voor kiezen zich in cash te laten uitbetalen. Kansen staan op dit moment 1 op 292.201.338 voor wat betreft het winnen van de jackpot. Een spel kost $2,of $3 met de zogenaamde Power Play optie. Dit geld voor inwoners van Amerika, de prijzen voor Europeanen zijn uiteraard anders.

De grootste jackpot die ooit werd gewonnen in de geschiedenis van de Powerball loterij werd getrokken op 13 januari 2016 en bedroeg $1.586.000.000 jackpot en moest worden verdeeld over drie loten.

Geschiedenis van de Powerball

Voor de Powerball loterij is het allemaal begonnen in 1988. Het spel heette toen nog ‘Lotto America’. De manier van spelen en de naam werden uiteindelijk gewijzigd in Powerball in 1992. De eerste trekking was in april van dat jaar. Al direct bij de eerste trekking viel deze loterij op. Er werden namelijk twee lotto ‘molens’ gebruikt (drums) hierdoor werden er meer kansen op het winnen van een jackpot geboden of prijzen. Het zogenaamde ‘two drum concept’ werd toen ook al snel overgenomen door de Big Game loterij (Mega Millions), de Australische Powerball, Thunderball in Engeland, Euromillions en Eurojackpot.

In 1996 ging de Powerball loterij de ‘weg op’ en hield op verschillende plaatsen trekkingen. Bijvoorbeeld vijf trekkingen bij de Olympische zomer spelen in Atlanta. Helaas voor Powerball stapte de Georgia loterij op en sloot zich aan bij de Big Game (later de Mega Millions loterij).

In 1997 werden de annuïteiten gewijzigd van 20 naar 25 jaarlijkse uitbetaling en werd de optie toegevoegd om je in cash te laten uitbetalen. Overigens nu bestaat de annuïteit uit 30 jaarlijkse betalingen die ieder jaar met 5 % toenemen. In maart 2001 werd de multiplier ‘Powerplay’ als optie aan het spel toegevoegd. Spelers die niet de jackpot wonnen kregen hiermee de kans hun winsten te verdubbelen. Het Powerplay nummer werd getrokken door een draai aan een speciaal daarvoor gemaakt rad.

Gebaseerd op statistieken zag men in de 2009 de gemiddelde winkans toenemen van 1:146 miljoen to 1:195 miljoen. De jackpot ging omhoog naar $20 miljoen dollar met minimale ‘rollovers’ van $5 miljoen. Ook de Powerplay optie werd aangepast, de tweede prijs kreeg nu een multiplier van 5x, hiermee kwam de 5+0 prijs op $1 miljoen cash.

Florida werd in dat jaar overigens een van de hosts voor de Powerball trekkingen. Het eerder aangeschafte rad om de Powerplay multiplier te bepalen mocht met pensioen en in plaats daarvan kwam er een random number generator (RNG).

In maart 2009 verzocht de New Jersey loterij, inmiddels al een Mega Millions lid, toestemming om ook mee te doen met de Powerball loterij en op 13 oktober bereikte Mega Millions en MUSL een overeenstemming waarin beide loterijen mochten worden aangeboden. De weg naar cross-expension was een feit. In 2010 gingen acht Powerball leden ook Mega Millions loterijen aanbieden. De Virgin eilanden sloten zich aan bij Mega Millions in 2010.

De trekkingen van beide loterijen werden allebei uitgezonden via Chicago cable superstation WGN-TV. De trekkingen werden uitgezonden via WGN-TV en WGN America op woensdagen en zaterdagen en de Mega Millions werden uitgezonden op dinsdagen en vrijdagen na het journaal. New Jersey was in 2010 het eerste Mega Millions lid dat een jackpot winnend Powerball ticket uitbracht.

In 2012 en 2015 werd het format gewijzigd, de prijs van ieder lot werd verhoogt naar $2, terwijl je voor de PowerPlay optie $3 moest betalen; de jackpot werd verdubbelt naar $40 miljoen. Kwamen de door jou gekozen 5 witte ballen overeen met de trekking dan won je $1 miljoen dollar. Het aantal rode ballen werd teruggebracht van 39 naar 35.

In 2015 werden het aantal witte ballen verhoogt van 59 naar 69 terwijl de pool werd verminderd van 35 naar 26 ballen. En zo werd de kans op winst meer, namelijk 1 op 24. De kansen op een jackpot werden ook beter 1 op 292.201.338. De 4+1 prijs ging omhoog naar $50.000; de 10x Powerplay werd beschikbaar in de trekkingen met de jackpot van onder de $150 miljoen. Drie maanden ontstond er uit dit format een jackpot van $1.5 miljard dollar! In 2014 kwam Puerto Rico bij deze loterij.

Meer informatie op americanlottery365.com.

Wat zij de meest en minst getrokken cijfers?

De Powerball is een Amerikaans fenomeen met een hoofdprijs van minimaal 40 miljoen dollar. Hierbij kies je vijf getallen tussen de 1 en 69, en een Powerball-getal tussen de 1 en 26. De kans om deze jackpot te winnen is 1 op 192 miljoen, maar je kunt deze kans vergroten aan de hand van de getallen die frequent getrokken worden tijdens deze loterij. Het meest getrokken getal is 32, met een totale frequentie van 221. Ook de getallen 41, 16, 26 en 40 komen vaak tevoorschijn. 20 wordt het vaakst getrokken als cijfer. 65, 60, 67, 68 en 66 worden juist het minst getrokken. Je moet dus echt niet in de regio van de 60 zijn bij een trekking. Voor het Powerball-getal wordt 4 het minst frequent getrokken.

Wanneer heb ik de jackpot gewonnen?

De Powerball kun je op de volgende manier winnen, raad de vijf getallen en het Powerball getal en je bent multimiljonair!

Scroll naar boven