Powerball loterij

De Powerball-loterij is een van de meest populaire loterijen in de Verenigde Staten en biedt vaak enorme jackpots aan. PowerBall is een bekende loterij in Amerika net zoals in Nederland de bekendheid van de Staatsloterij. Powerball wordt in Amerika multi-state loterij genoemd wat wil zeggen dat het in verschillende staten in de VS wordt aangeboden. Deze brede beschikbaarheid draagt bij aan de grootte van de jackpots, omdat meer spelers deelnemen en tickets kopen.

Online de Powerball spelen

Ook online kun je deelnemen via onderstaande link. Door de grote geldprijzen haalt de Powerball ook regelmatig de publiciteit zodoende worden er nog meer loten verkocht en stijgt de jackoot nog harder. De trekkingen vinden drie keer per week plaats.

Update 2024: Vanuit Nederland (online) is het mogelijk om loten online te kopen.

draw of powerball
dollar en lotto ticket

Hoe speel in Powerball online

Via tussenpersonen kun je als niet-Amerikaan gewoon meespelen met de Powerball loterij. Je koopt je loten online en kiest vijf getallen uit een reeks van 1-69 en een Powerball getal uit een reeks van 1-26. De trekkingen zijn op woensdagen en zaterdagen om 23:00 uur lokale tijd (donderdag en zondag om 05:00 uur Nederlandse tijd.

Lokale vertegenwoordigers van tussenpersonen kopen namens jou de officiële Powerball loten in Amerika. Vervolgens kun je scans van deze aangekochte loten bekijken in jouw persoonlijke online omgeving.

Ook de eerder besproken multiplier (Powerplay) is gewoon beschikbaar voor Nederlandse spelers. Zo kun je dus de tweede prijs van $1 miljoen dollar verdubbelen! De Powerplay optie kun online op je spelformulier aanvingen.

Hoe hoog is de Powerball jackpot?

Je kunt deze loterij winnen door vijf reguliere getallen en het Powerball getal te raden. De jackpot in deze Amerikaanse loterij begint, standaard, bij $20 miljoen! En de grootste jackpot ooit uitgereikt in deze loterij is $2 miljard! Deze jackpot is recentelijk nog gevallen in oktober 2022.


Online ticket Powerbal

powerball ticket online

Trekking Powerball 2024

Onderstaand geeft de laatste trekking weer van de Powerball loterij in 2024. De trekking van de Powerball is op iedere woensdag en zaterdag om 23:00 lokale tijd (EST).Wat zijn mijn win kansen?

powerball loterij website

Wist je dat je kansen om een prijs te winnen dezelfde zijn in bij elke Powerball-trekking? Je hebt namelijk een kans van 1 op 24 om een prijs te winnen wanneer de jackpot start bij $ 20 miljoen.  De kans op het winnen van de jackpot is zeer laag, maar de kans op het winnen van een prijs in het algemeen is redelijker.

De Powerball loterij wordt gecoördineerd door de Multi-State Lottery Association (MUSL) en is in alle staten te spelen. Voor landen als Mexico, Honduras en Costa Rica is het alleen mogelijk om online te kopen.

Wat is Powerplay

Een unieke functie van Powerball is de “Power Play”-optie. Voor een extra vergoeding kunnen spelers hun niet-jackpot prijzen aanzienlijk verhogen. De Power Play-multiplier wordt willekeurig getrokken en kan de waarde van secundaire prijzen vermenigvuldigen met een factor van twee tot tien keer, afhankelijk van de jackpotgrootte en de gekozen Power Play-optie.


Geschiedenis van de Powerball

Voor de Powerball loterij begon het in 1988. Al direct bij de eerste trekking viel deze loterij direct op. Er werden namelijk twee lotto ‘molens’ gebruikt (drums) hierdoor werden er meer kansen op het winnen van een jackpot geboden of prijzen.


Overeenstemming met MUSL

In maart 2009 verzocht de New Jersey loterij, inmiddels al een Mega Millions lid, toestemming om ook mee te doen met de Powerball loterij en op 13 oktober bereikte Mega Millions en MUSL een overeenstemming waarin beide loterijen mochten worden aangeboden. De weg naar cross-expension was een feit. In 2010 gingen acht Powerball leden ook Mega Millions loterijen aanbieden. De Virgin eilanden sloten zich aan bij Mega Millions in 2010.

New Jersey was in 2010 het eerste Mega Millions lid dat een jackpot winnend Powerball ticket uitbracht Meer informatie op americanlottery365.com.


Wat zij de meest en minst getrokken cijfers?

De Powerball is een Amerikaans fenomeen met een hoofdprijs van minimaal 40 miljoen dollar. Hierbij kies je vijf getallen tussen de 1 en 69, en een Powerball-getal tussen de 1 en 26. De kans om deze jackpot te winnen is 1 op 192 miljoen, maar je kunt deze kans vergroten aan de hand van de getallen die frequent getrokken worden tijdens deze loterij. Het meest getrokken getal is 32, met een totale frequentie van 221. Ook de getallen 41, 16, 26 en 40 komen vaak tevoorschijn. 20 wordt het vaakst getrokken als cijfer. 65, 60, 67, 68 en 66 worden juist het minst getrokken. Je moet dus echt niet in de regio van de 60 zijn bij een trekking.

Wanneer heb ik de jackpot gewonnen?

De Powerball kun je op de volgende manier winnen, raad de vijf getallen en het Powerball getal en je bent multimiljonair!

Scroll naar boven