Wetgeving loterijen in de VS

De wetgeving omtrent loterijen in de Verenigde Staten is complex en varieert sterk per staat, aangezien gokwetgeving in de VS grotendeels een bevoegdheid is van de individuele staten. Hier volgt een analyse van enkele belangrijke aspecten:

Federale Wetgeving:

 1. The Interstate Wire Act van 1961: Deze federale wet verbiedt het gebruik van draadcommunicatie voor het plaatsen van weddenschappen over de staatsgrenzen heen. Dit heeft gevolgen voor online loterijdiensten die opereren tussen verschillende staten.
 2. UIGEA (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act van 2006): Deze wet verbiedt gokbedrijven van het accepteren van betalingen in verband met de deelname van een persoon aan een kansspel dat illegaal is volgens de wetten van de staat of de federale regering.

Staatswetgeving:

 1. Vergunningen: Elke staat die een loterij houdt, heeft zijn eigen regulerende instantie. Ze geven vergunningen uit en stellen de spelregels op.
 2. Leeftijdsgrens: Meestal moet je minimaal 18 jaar oud zijn om deel te nemen aan een loterij, hoewel dit in sommige staten 21 is.
 3. Soorten Loterijen: Sommige staten bieden alleen trekkingen aan, terwijl anderen ook krasloten, video-loterijterminals en andere vormen van loterijspellen aanbieden.
 4. Gebruik van Opbrengsten: De opbrengsten van loterijen worden vaak gebruikt voor het financieren van openbare diensten zoals onderwijs, infrastructuur en sociale programma’s.
 5. Online Verkoop: Enkele staten, zoals Illinois en Georgia, staan de verkoop van loterijtickets via internet toe, maar dit is nog steeds een grijs gebied.
 6. Multi-state Loterijen: Spellen zoals Powerball en Mega Millions zijn voorbeelden van multi-state loterijen. Deelname aan deze loterijen is toegestaan in de meeste staten.

Juridische Kwesties en Controverses:

 1. Belasting: Loterijwinsten zijn belastbaar op zowel federaal als staatsniveau. Sommige staten heffen ook lokale belastingen op loterijwinsten.
 2. Anonimiteit: In sommige staten hebben winnaars het recht om anoniem te blijven, terwijl anderen vereisen dat winnaars worden geïdentificeerd als een voorwaarde voor het claimen van de prijs.
 3. Niet-Amerikaanse Burgers: Hoewel niet-Amerikaanse burgers kunnen deelnemen aan de loterij, zijn de belastingwetten die op hen van toepassing zijn complex en kunnen ze onderworpen zijn aan federale achterhoudingsbelastingen.
 4. Gokverslaving: Er zijn voortdurende discussies over de ethische implicaties van loterijen, vooral met betrekking tot gokverslaving en de impact op kwetsbare bevolkingsgroepen.

De loterijwetgeving in de VS is een complex web van federale en staatswetten, en het is essentieel voor spelers en exploitanten om goed geïnformeerd te zijn om legaal te opereren.

Scroll naar boven