Minnesota Loterij

De Minnesota Loterij was zeer succesvol sinds de lancering in 1990. Alleen al in het eerste jaar genereerde zij een omzet van meer dan $100 miljoen en de helft daarvan werd teruggegeven aan de gelukkige winnaars in de vorm van enorme jackpots.

De geschiedenis is echter niet altijd zo mooi geweest. In 2011 annuleerde de staatsregering de toestemming en dat leidde tot de sluiting van de loterij. De reden hiervoor was dat de gouverneur het niet eens was met de wetgevende macht van de staat, wat tot problemen leidde voor een aantal staatsorganisaties. Gelukkig duurde het niet lang want na 20 dagen was alles weer als vanouds. Natuurlijk was de gemiddelde opbrengst van de loterij dat jaar aanzienlijk lager dan in de voorgaande jaren.

Er is nog een ander goed feit over de Michigan Loterij. Uit een enquête in 2008 bleek dat de loterij onder de inwoners van de staat de populairste manier van gokken is. De helft van de mensen die toen werden ondervraagd, verklaarde dat ze in 2007 minstens één keer een lot hadden gekocht. De Powerball is de grootste loterij in deze staat en is goed voor meer dan 20% van de loterij-inkomsten elk opeenvolgend jaar.

Het feit dat we voortdurend over de winst horen, moet de reden zijn waarom deze loterij zo populair is. Om u de omvang van de prijzen te laten zien: in 2003 werd $50.000.000 gewonnen door één enkele persoon! Later werd het steeds beter. 2011 bracht de prijs van $228.000.000! De persoon die het geluk had die prijs te winnen, had vijf loten gekocht en voorspelde vanaf het begin dat hij zou winnen.

Scroll naar boven