Hooisier lotto Indiana

Hoeveel miljoenen kun je winnen bij de Amerikaanse Hoosier Lotto uit Indiana? Inwoners van de Amerikaanse staat Indiana wagen regelmatig met veel plezier een gokje, en dit is mede te danken aan de Indiana Hoosier Lotto. Het is een van de vele loterijen waar je tickets voor kunt kopen bij theLotter. De winkansen van 1 op 6 maken een deelname zeker de moeite waard!

Een van de oudste loterijen uit Indiana

De Hoosier Lotto is er bijzonder trots op dat het een van de oudste loterijen van Indiana is. Het werd opgericht in september 1994 als vervanger van de ‘Lotto Cash’ loterij. Maar er is meer om trots op te zijn dan de historie alleen. Zo zijn ook de hoge jackpots voor veel mensen een reden om mee te doen. De hoogste Jackpot tot nu toe stond op het spel in 2011, toen spelers kans maakten op maar liefst 34.5 miljoen. Daaronder staat de 54 miljoen dollar uit 2007 en 34 miljoen dollar uit 2012.

Hoe win je de Hoosier Lotto?

De regels van de Hoosier Lotto zijn erg simpel. Na het kopen van een ticket, in een winkel of bij theLotter, moet je 6 nummers uit 1 tot en met 48 kiezen. Kies bijvoorbeeld je geboortedatum of lievelingsnummer. Wie weet brengt het je geluk! Je wint de Jackpot als alle 6 nummers matchen met die van die trekking. Of dit zo is, merk je pas na de trekking van de Hoosier Lotto op woensdag en zaterdag om 22.30 uur lokale tijd. Je zult wel even moeten wachten op de uitslag, want deze zijn beschikbaar vanaf 07.30 uur op donderdag en zondag. De loterij maakt het dus wel spannend!

Prijscategorieën
Deze loterij uit Indiana heeft in totaal vijf prijscategorieën. Je mag jezelf een miljonair noemen bij het winnen van de Jackpot. De prijscategorieën bij de Hosier Lotto zijn als volgt:

Prijscategorie Hoeveel nummers moet je goed hebben? Prijs
Eerste prijs 6 Jackpot
Tweede prijs 5 500.00 dollar
Derde prijs 4 20 dollar
Vierde prijs 3 2 dollar
Vijfde prijs 2 1 dollar

Verhoging van de Jackpot

De hoofdprijs van deze loterij begint bij 1 miljoen dollar, maar loopt snel op als de Jackpot niet valt. Het wordt niet bepaald verhoogt met kleine bedragen. Iedere keer dat de Jackpot niet valt komt er maar liefst 500.000 dollar bij! De gemiddelde Jackpot prijs is 5.6 miljoen dollar, wat omgerekend 4.8 miljoen euro is. Vind je deze bedragen niet genoeg? Dan is deelname aan Mega Millions in de Verenigde Staten ook een optie. In deze zeer populaire loterij liggen de Jackpot bedragen soms boven de 600 miljoen dollar!

Twee manieren van uitbetaling
Wie weet heb je een gigantische prijs gewonnen. In dat geval heb je de keuze tussen twee manieren van uitbetalen, namelijk ‘lump sump’ of ‘annuitity’. Lump sump betekent dat je het winnende bedrag meteen op je bankrekening ontvangt. Aunnity houdt in dat je het bedrag verdeelt over meerdere jaren. Je ontvangt elk jaar een bepaalde hoeveelheid geld. Deze optie heeft als voordeel dat je minder belasting hoeft te betalen. Aan de andere kant duurt het misschien wat langer voordat je een gigantische uitgave kan doen.

Gokbelasting
Bij deelname aan een loterij moet je altijd rekening houden met gokbelasting. Bij Hoosier Lotto moeten Amerikaanse deelnemers 25 procent belasting betalen over prijzen boven de 5000 euro, en buitenlandse deelnemers zelfs 30 procent. Het belastingpercentage is 3.5 procent bij prijzen boven de 1200 dollar.

Claim je prijs op tijd
Wie weet heb je een mooie prijs gewonnen bij Hoosier Lotto. Gefeliciteerd! Je hebt 180 dagen de tijd om je prijs te claimen, dus zorg ervoor dat je op tijd bent. In het verleden maakten sommige deelnemers het wel heel bont. In 2010 viel de Jackpot van 2.5 miljoen euro, maar verbazingwekkend genoeg ondernam niemand actie om de prijs op te halen. Uiteindelijk gingen er 170 dagen van de termijn van 180 dagen voorbij. Niemand verwachtte nog dat de prijswinnaar zich bekend zou maken. Totdat een vrouw genaamd Lori White haar man Erik toch even vroeg om hun online loterij tickets even te controleren. Na al die dagen ontdekte het stel dat ze hadden gewonnen!

Scroll naar boven