Texas Lotto

De Texas Loterij werd in het leven geroepen door de verkoop van meer dan 20 miljoen loten alleen al op de eerste dag in 1992. De hele Amerikaanse loterij was zo populair dat één dag voordat de verkoop begon, tienduizenden mensen deelnamen aan talrijke feesten die met de loterij in de hele staat verband hielden. Het aantal loten dat alleen al in de eerste 24 uur werd gekocht, was absoluut baanbrekend. Het eerste lot ooit werd gekocht door de gouverneur zelf.

De kosten voor de invoering van de loterij waren uiteraard hoog, maar deze werden in slechts drie uur na de start van de kaartverkoop terugverdiend.

Waar staat de Texaanse loterij om bekend?

De Texas Loterij staat bekend om het doneren van goede doelen en heeft een slogan die luidt: ‘Als Texanen Spelen, Wint Texas’. En dat is waar, want veel geld van de opbrengsten wordt besteed aan onderwijs.

De loterij is trots op een ruime keuze aan spellen die, samen met de donaties, aanzienlijk hebben bijgedragen aan het succes van de loterij door de jaren heen. Interessant is dat het in 1994 de nummer één loterij van de VS werd genoemd. In termen van populaire spellen, is een absolute leider Texas Lotto dat in staat is om het leven van mensen alleen maar ten goede te veranderen. Wanneer je alle juiste getallen hebt, krijg je tientallen miljoenen dollars als jackpot. Dit succesvolle spel werd voor het eerst geïntroduceerd in 1992 en het duurde slechts 21 dagen om de eerste gelukkige jackpot winnaar te genereren. Zij heeft meer dan $20 miljoen gewonnen!

Wie zijn grote winnaars bij de Texas loterij

En wat de winnaars betreft, niet alleen gewone mensen kunnen winnen, maar ook beroemdheden. Een goed voorbeeld hiervan is Thomas Henderson die het geluk had om $28 miljoen jackpot te winnen in 2000. Hij maakte deel uit van het team Dallas Cowboys en hij speelde in drie Superbowls tegen die tijd. Helaas had Henderson wat problemen met verslaving aan drugs en alcohol en dat maakte dat hij veel geld verloor. In dat geval was hij zeker een persoon die wat geld nodig had.

Bovendien is het de moeite waard om Joan Ginther ter sprake te brengen, die soms een van de gelukkigste loterijwinnaars ooit wordt genoemd. Waarom? Omdat Joan niet één keer, maar vier keer $1 miljoen won! In de loop der jaren, vanaf 1993, heeft ze in totaal $20 miljoen gewonnen. De eerste jackpot was meer dan $5 miljoen na het kopen van een ticket voor Lotto Texas.

Scroll naar boven