Ohio loterij

De Ohio Lottery begon in 1974 toen de eerste trekking plaatsvond – meer dan 1.000 mensen waren aanwezig tijdens het evenement. De trekking was gewijd aan de wekelijkse lotto genaamd Buckeye 300. De gastheren waren Miss Ohio World 1974 en enkele sterren die plaatselijk populair waren.

De Ohio Lottery was succesvol sinds de lancering en het is geen wonder, want elke maand brengt ons winnaars. Als het gaat om single-state loterijen, acht verschillende zijn klaar om te worden gespeeld en, ook, multi-state loterijen zoals Mega Millions en Powerball wachten op u om de tickets te kopen.

Hoe groot is de jackpot van de Ohio lottery?

Wat betreft de lokale loterijen, de Ohio Classic Lotto is er trots op dat het de grootste jackpot van ten minste $ 1 miljoen heeft en stijgt met $ 100.000 bij elke rollover. En dit is waarom de winnaars in Ohio zoveel winnen. Op drie dagen worden de trekkingen gehouden: Maandag, woensdag en zaterdag. Talrijke tv-stations zenden de trekking ’s avonds live uit.

Mega Million begon in 2002 en Powerball in 2010. De eerste winnaar dook al snel op, hij besloot anoniem te blijven maar we weten dat hij in juni 2010 meer dan 200 miljoen dollar won. Alle resultaten waarin je geïnteresseerd bent kun je hier vinden – we hebben elke loterij en we hebben ervoor gezorgd dat de resultaten worden bijgewerkt. Het is echt de moeite waard om je geluk te beproeven in de staat Ohio aangezien er een rijke verscheidenheid aan spellen beschikbaar is.

Een spel dat het vermelden waard is, is Ohio Pick 4 dat in 2006 in een vrij bizarre situatie verwikkeld was. Het voetbalteam van Ohio won het kampioenschap en de eindstand was 42-39. Een half uur later vond een trekking plaats en de winnende nummers waren: 4-2-3-9! Die ongewone situatie was de reden waarom er die dag $2 miljoen werd weggegeven aan de gelukkige winnaar. Er waren meer dan 400 mensen die geld ontvingen met alle juiste getallen. Enige tijd later, na een andere wedstrijd die door het team werd gespeeld, werd de loterij gedwongen te verbieden het nummer te kiezen dat de eindstand van de meest recente wedstrijd weergaf.

Welke goede doelen ondersteunt Ohio?

De Ohio Lottery zamelt, zoals elke loterij, geld in voor onderwijs in de staat. Sinds de oprichting in 1974 is meer dan 16 miljard dollar gegeven aan studenten in nood. Bijna 30% van elke dollar gaat naar onderwijs en de rest belandt in de zakken van de gelukkige prijswinnaars.

Scroll naar boven