Georgia loterij

De Georgia Lottery kreeg de goedkeuring in november 1992 toen er fondsen werden gecreëerd die bestemd waren voor de onderwijssector. Deze donaties zijn een van de belangrijkste redenen waarom de loterij zo immens populair is bij de burgers. We kunnen echter wel raden dat enorme jackpots ook enige invloed hebben op de beslissingen van mensen. Al in het begin ontstonden er controverses omdat Georgië GTECH koos voor het beheer van de loterij, ondanks het feit dat hun aanbod aanzienlijk hoger was dan dat van andere gegadigden.

Desondanks werd in 1993 begonnen met de verkoop van loten en konden de burgers uiteindelijk loten kopen voor spelen zoals Instant Cash of Georgia Millionaires. Deze twee spelen werden onmiddellijk een hit met 52 miljoen verkochte tickets in de eerste week alleen. Als we bedenken dat alleen al in het eerste jaar meer dan 1 miljard dollar aan loten werd gekocht, kunnen we zonder twijfel zeggen dat de staat Georgia de beste loterij van de hele VS heeft gelanceerd.

Georgia Lottery Corporation

In de loop van vele jaren heeft de Georgia Lottery zich ontwikkeld en op het moment dat u dit leest, biedt zij tien lottospelen waaronder Fantasy 5, Card Cash of Cash4Life. Toch zijn de meest populaire spellen Mega Millions en Powerball, terwijl ze jackpots genereren ter waarde van tientallen miljoenen op een regelmatige basis. Robert Harris is er trots op één van de meest succesvolle winnaars te zijn, na het kiezen van de juiste nummers won hij $275 miljoen in 2008.

Een ander voorbeeld van een grote winst is Stephen Cooke uit Roswell die $13 miljoen won. Hij bezocht de loterij ambtenaren niet bewust van het feit dat hij ook een tweede ticket had wat hem nog eens 13 miljoen dollar opleverde. Nadat hij naar zijn huis was teruggekeerd, ontdekte hij dat het derde en vierde lot ook in zijn bezit waren. Ze waren niet zo veel waard als miljoenen, maar de nummers erop gaven de verjaardagen van zijn familieleden weer.

De inkomsten uit de loterijen gaan hoofdzakelijk naar de onderwijssector (gemiddeld 1 miljoen dollar per dag!). De helft van de opbrengst van de biljettenverkoop gaat terug naar de gokkers in de vorm van diverse prijzen en 5% gaat naar de detailhandel. Alles wat overblijft, wordt gedoneerd aan educatieve programma’s en andere projecten die verband houden met goede doelen.

De ‘Georgia Lottery Corporation’ stelt bewoners in staat online te spelen vanaf elke locatie in Georgia. Spelers kunnen kaartjes kopen voor trekkingspellen, waaronder ‘Fantasy 5’, ‘Mega Millions’, ‘Powerball’. Er zijn ook Keno-spellen beschikbaar en de exclusieve interactieve ‘Diggi Games van de Georgia Lottery. Dit zijn voornamelijk sociale spellen en elektronische scratch-off-hybriden, inclusief kruiswoordpuzzels en bingospellen.
De online loterijverkoop ging in November 2012 live in de staat. De lancering viel samen met de release van een loterijpas die spelers online kunnen gebruiken, de iHOPE. Hiermee kunnen spelers geld vooraf storten, tickets kopen en winsten downloaden.

Scroll naar boven