Florida lotto

De bekendste loterijen in Amerika zijn natuurlijk de Powermall en Mega Millions maar je hebt een gewilde loterije en dat is de Florida loterij. Wat is de Florida Lotto? De Florida Lotto is ook een Amerikaanse staatsloterij. Het is een klassieke nummerloterij waarbij u kans maakt op grote geldprijzen. De hoofdprijzen horen zelfs tot de hoogste geldprijzen ter wereld.

De jackpot van de Florida Lotto staat standaard op 3 miljoen dollar, maar telkens wanneer de jackpot niet is gevallen groeit het bedrag aan. De jackpot kan zo bij iedere trekking met maximaal 2 miljoen dollar per keer groeien. De hoogste jackpot in de Florida Lotto viel in 1990 en bedroeg 106 miljoen dollar.

floridalotto-winnaars

Hoe werkt de Florida Lotto?

De Florida Lotto werkt als een nummerloterij, dat wil zeggen dat u zes getallen moet kiezen tussen de 1 en de 53. Daarnaast wordt de Florida Lotto nog interessanter wanneer de XTRA optie wordt gekozen. Dit werkt als volgt: bij elke trekking wordt een vermenigvuldigingsfactor uit gekozen. Dit is een willekeurig getal tussen 3 en 5 waarmee de gewonnen prijzen worden vermenigvuldigd.

Bovendien ontvangt elke speler die drie getallen goed heeft én die voor de XTRA optie heeft gekozen, een extra bedrag van 27,50 dollar. Alleen voor de jackpot is de XTRA optie niet geldig. Een geldbedrag winnen Bij deze klassieke loterij kunt u een geldbedrag winnen wanneer u alle zes de getallen juist heeft gekozen. Hierover moet vervolgens nog belasting worden betaald, als het gewonnen bedrag tenminste hoger is dan 5.000 dollar. Voor spelers die in Amerika wonen geldt een belastingtarief van 25%, wanneer u buiten Amerika woont is het tarief 30%.

Historie florida lotto

De Florida Lottery ging van start in 1986 toen toestemming werd gegeven om loten te verkopen. Niettemin waren de eerste loten beschikbaar in 1988; ze heetten Millionaire en kostten $1. In Florida moet je ouder zijn dan 18 jaar om in aanmerking te komen voor de loterijen. De trekkingen worden gehouden in de Universal Studios in Orlando. Tot nu toe is de Florida Powerball het populairste spel in de staat, met jackpots die vaak meer dan $100 miljoen waard zijn. De overige spellen zijn Lotto en Lucky Money, om er maar twee te noemen.

Vanaf het moment dat de eerste loten werden verkocht, is deze officiële staatsloterij een bron van geld geweest voor goede doelen en de meest gedoneerde publieke sector is het onderwijs. Spelers die alle juiste getallen hadden, hebben in de loop der jaren honderden miljoenen gewonnen. Een van de records werd gevestigd in 2009 toen een jackpot ter waarde van 10 miljoen dollar werd weggegeven. Wat betreft de minder gespeelde spellen dan de multi-state loterijen, zijn er ook spellen zoals Pick 2, 3, 4 & 5 en Fantasy 5. Deze trekkingen vinden elke dag plaats. Over het algemeen zijn de mensen dol op de loterijen, aangezien er jaar na jaar bijna 4 miljard dollar naar de ticketverkoop gaat.

Scroll naar boven