New York Lotto

In de New York Lotto moet je slechts drie van de zes nummers goed te hebben om een flink geldbedrag te winnen. Hopelijk beland je in de hoogste van de in totaal vijf categorieën van deze loterij. Dit betekent dat je de gelukkige winnaar bent van deze USA Jackpot. Vele New Yorkers hopen tijdens de online trekking op woensdag en zaterdag hetzelfde.

Wat is het Jackpot record van de New York Lotto?

“Hey, you never know…” klinkt veel New Yorkers bekend in de oren. Het is namelijk het motto van de New York Lotto sinds 1978. In de afgelopen veertig jaar hebben veel mensen een gokje gewaagd vanuit de gedachte: “je weet het nooit…” en dat heeft voor enkelen niet slecht uitgepakt. In januari 2007 won een speler zelfs 65 miljoen dollar, het huidige record van de New York Lotto!

Hoe werkt de New York Lotto?

Meedoen aan de New York Lotto is niet moeilijk. Je hebt de nummers 1 tot en met 59 waar je er zes uit moet kiezen. Het maakt niet uit welke nummer je kiest, zolang ze maar matchen met de nummers van de trekking. Hoe meer nummers dit zijn, hoe groter de prijs. Bovendien geeft deze Amerikaanse loterij je een extra kans door de bonus nummer die uit dezelfde trommel wordt gehaald als de standaard nummers. De bonus geldt echter alleen voor secundaire prijzen, dus niet voor de Jackpot.
Hoe kies je de juiste nummers?
Voor het kopen van een New York Lotto ticket hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Ze zijn namelijk te koop op de website theLotter.com, waar je overigens wel een account moet aanmaken. Je kunt de nummers handmatig kiezen, wat ‘natural selection’ wordt genoemd. Kies bijvoorbeeld voor een willekeurig nummer of ga juist voor getal waar je iets mee hebt, zoals je leeftijd of lievelingsgetal. Voor spelers die het lastig vinden om er te kiezen is er de Quick Pick optie, waarmee nummers willekeurig voor hen worden gekozen. Eventueel kun je ook gebruik maken van je theLotter account, waar vantevoren geselecteerde nummers (My Numbers) worden gebruikt voor je ticket.

Wat voor soorten tickets kun je kopen?
Het formulier van de New York Lotto geeft je twee keuzes, namelijk om te spelen met 6 of 10 lijnen. Misschien is het de eerste keer dat je speelt in deze loterij. Het kopen van een loterij ticket is een goed idee om het uit te proberen. Wie weet bevalt het zo goed dat je ook mee wilt doen aan volgende trekkingen. In dat geval is het een goed idee om een abonnement te nemen, omdat je daarmee vaak korting krijgt. Of kies in plaats daarvan voor de ‘multi draw’ optie, waarmee je meerdere trekkingen meedoet. Je kunt de multi-draw optie of het abonnement opzeggen wanneer je wilt.

Wanneer vinden de loterijtrekkingen plaats?

Nadat je de nummers hebt gekozen zul je even moeten wachten op de spannende trekkingen van woensdag en/of zaterdag. Deze vinden plaats om 11.30 uur EST. Bekijk de trekkingsresultaten de volgende dag, op donderdag en/of zaterdag om 14.00 GMT.

Wat als de Jackpot niet valt?
Natuurlijk valt de Jackpot van de New York Lotto niet altijd. Dit hoeft niet direct slecht nieuws te betekenen. Het klopt dat er niemand miljoenen wint, maar aan de andere kant wordt de Jackpot wel verhoogd met 300.000 dollar. En als het daarna wederom niet valt nog een keer met hetzelfde bedrag. Je kunt dus steeds hogere bedragen winnen in deze loterij, wat het erg aantrekkelijk maakt om mee te doen.

Prijscategorieën van New York Lotto
Deze populaire loterij uit New York heeft in totaal vijf prijscategorieën. Je wint de Jackpot als alle zes nummers hetzelfde zijn als die van de trekking. Dit betekent dat je in slechts enkele seconden miljonair kan worden. De New York Lotto start namelijk altijd met een bedrag van 2 miljoen en kan flink uitlopen. Wees echter niet getreurd als je niet wint. Wie weet heb je wel vijf nummers en het bonus nummer goed. In dat geval win je de tweede prijs en een flink geldbedrag. Zelfs in de derde categorie kun je een mooi geldbedrag winnen. Met vijf passende nummers win je 3511 dollar, ongeveer 3000 euro. Bij vier nummers win je een bedrag van 24 dollar en bij drie nummers 1 dollar.

Hoeveel gokbelasting moet je betalen?
Dit is geen klein percentage bij bedragen over de 5000 dollar, namelijk 25 procent voor inwoners van de Verenigde Staten. Voor buitenlanders ligt het percentage zelfs op 30 procent.

New York Lotto maakt dromen waar
Ieder mens is verschillend, dus ook de manier waarop winnaars omgaan met hun miljoenen loopt uiteen. Sommige personen kopen direct een groot huis of een prachtige villa, terwijl anderen er wat langer over nadenken. Of je gebruikt het geld om een ster op Broadway te worden! Een jonge immigrant uit Puerto Rico kon deze droom eindelijk waarmaken dankzij het winnen van de New York Lotto. In 2005 knoopte hij de eindjes aan elkaar door af en toe rollen op het toneel te spelen. Het kopen van het winnende ticket in 2005 veranderde zijn leven voorgoed, want plotsklaps mocht hij zich de winnaar noemen van 45 miljoen euro! Inmiddels heeft de miljonair zijn eigen film geregisseerd en produceert hij een eigen show die gaat over het winnen van de loterij. Hij vertelt daarin hoe zijn leven sinds 2005 is veranderd. Zijn verhaal inspireert ongetwijfeld tientallen anderen om het ook eens te proberen. Zoals het motto van de New York Lotto luidt: “you never know…”

Scroll naar boven