Hoeveel belasting betaal ik over mijn loterij winst?

Als je meespeelt met een Amerikaanse loterij moet je bij winst ook kansspel belasting te betalen in Amerika. Hoe hoog deze belasting is hangt van een aantal zaken af. Het is geen standaard tarief net als in Nederland.

Tax in Amerika

Als je een grote prijs wint bij een loterij dan moet je eerst weten in welke staat dit lot is gekocht dit omdat hun belastingen per staat verschillen afhankelijk waar het ticket wordt aangeschaft. De uitbetaling van prijzen is gebaseerd op belastingwetgeving in elke afzonderlijke staat. Hieronder vindt u een lijst met relevante USA staatsloterijen en hun individuele belastinginformatie.

Powerball belasting

Hoeveel belasting betaal bij een powerball winst?

De loten voor deze loterij worden verkocht Oregon. Loterijprijzen zijn onderhevig aan belasting. Er zijn drie belastingbanden voor de Powerbal loterij. Fiscale band 1: belastingvrij tot $ 599,99. Fiscale band 2: voor elke prijs tussen $ 600 en $ 1.499,99 geldt een belastingtarief van 30% voor niet-ingezetenen. Fiscale band 3: voor elke prijs van meer dan $ 1.500 geldt een belastingtarief van 38% voor niet-ingezetenen.

Mega Millions kansspelbelasting

Voor de Mega Millions betaal je de volgende belasting.

US Mega Millions  tickets worden ook in Oregon gekocht. Er zijn ook hier drie belasting categorieën. Fiscale band 1: belastingvrij tot $ 599,99. Fiscale band 2: voor elke prijs tussen $ 600 en $ 1.499,99 geldt een belastingtarief van 30% voor niet-ingezetenen. Fiscale band 3: voor elke prijs van meer dan $ 1.500 geldt een belastingtarief van 38% voor niet-ingezetenen.

Tax op overige loterijen

Naast de powerball en mega millions heeft de Verinigde Staten natuurlijk ook tal van andere loterijen. Hierbij enkele loterijen opgesomd waarbij een andere tax geld.

New York Lotto en  New York Take 5 – elke prijs van meer dan $ 5000 is onderworpen aan een belastingtarief van 38,82% voor niet-ingezetenen.

Het is fantastisch om een groot geldbedrag te winnen. Wees je er wel van bewust dat je gokbelasting moet betalen. Dit is geen klein percentage bij bedragen over de 5000 dollar, namelijk 25 procent voor inwoners van de Verenigde Staten. Voor buitenlanders ligt het percentage zelfs op 30 procent. Prijzen onder de 250.000 dollar worden automatisch op je bankrekening gestort. Bij bedragen boven dit bedrag moet je naar een van de zestien vestigingen van de New York Lotto. Nieuwe miljonairs zullen als ze dat willen begeleiding en advies krijgen om zo goed mogelijk met hun geld om te gaan. Ook moeten ze beslissen of ze een lump sump betaling of een annuiteit uitbetaling willen. Bij de eerste variant krijgt de winnaar het gehele bedrag in een keer op zijn of haar rekening gestort. Op de manier kunnen ze meteen grote uitgaves doen. Bij een annuiteit uitbetaling ontvangt men jaarlijks een bedrag. Bij de New York Lotto gebeurt dit in totaal 26 keer.

New Jersey Cash4Life – voor elke prijs van meer dan $ 10.000 geldt een belastingtarief van 38% voor niet-ingezetenen.

Jersey Cash 5 –  voor elke prijs van meer dan $ 10.000 geldt een belastingtarief van 38% voor niet-ingezetenen.

New Jersey Pick 6 XTRA – voor elke prijs van meer dan $ 10.000 geldt een belastingtarief van 38% voor niet-ingezetenen.

California SuperLotto Plus – voor elke prijs van meer dan $ 600 geldt een belastingtarief van 30% voor niet-ingezetenen.

California Fantasy 5 –  voor elke prijs van meer dan $ 600 geldt een belastingtarief van 30% voor niet-ingezetenen.

Scroll naar boven