Washington loterij

De Washington Loterij dateert van 1982, toen een nieuwe wet van kracht werd die loterijen in de hele staat legaliseerde. Eerder was het een veelbesproken onderwerp of er al dan niet een loterij moest komen. En het duurde bijna tien jaar. Mensen die tegen de loterij waren, beweerden dat de staat als gevolg van de recessie erg arm is. Een ander onderwerp dat ter sprake kwam was dat niet alle mensen het ermee eens waren dat alle inkomsten naar onderwijs moesten gaan.

Deze moderne loterij moet niet worden geassocieerd met de loterij die in 1769 bestond en naar George Washington was genoemd. Het was een volledig onafhankelijke loterij en bood, helaas, slaven als prijzen aan.

Loterijen in de VS hebben de neiging reclame voor zichzelf te maken in de media. De eerste keer dat een reclame in verband met loterijen in de VS in de media verscheen was in 1966. En vorig jaar gaven loterijen in totaal meer dan 400 miljoen dollar uit aan reclame. Interessant is dat een van de meest creatieve loterijen die van Washington is. De reclames bevatten namelijk tamelijk buitengewone scènes, zoals frisbeeën die door een robot worden gegooid of vogels die zonder vlieg worden meegenomen naar de hemel. Dit alles ging vergezeld van aanstekelijke muziek.

Ook zonder reclame zou de loterij immens populair blijven omdat ze enorme jackpots uitdeelde. 2008 was het meest succesvolle jaar voor de spelers wat betreft hoe hoog de gewonnen prijzen bleken te zijn. Ongeveer 10 miljoen dollar werd twee keer gewonnen. Telkens door één enkele persoon! Maar de recordhouder is Richard Warren, een man uit Hoquiam die in 2002 een ongelooflijk bedrag van 93 miljoen dollar won.

Alle grootste winsten komen van multi-state games die Powerball en Mega Millions zijn. Beide spelen hebben hun trekkingen tweemaal per week. Ook kunnen mensen andere spellen spelen zoals Daily, Hit 5 en Keno. Maar in de categorie van de single-state games de grootste is de Washington Lotto die werd opgericht in 1984 en sindsdien, meer dan $ 1 miljard werd gegeven aan gelukkige spelers. In 2000 was er een grote jackpot van 32 miljoen dollar en die werd uiteindelijk in drie delen verdeeld omdat drie mensen erin slaagden de juiste getallen te kiezen.

Scroll naar boven