Prijswinnaars en verhalen

Onderstaand tref je informatie aan over de Amerikaanse loterij winnaars. De verhalen geven aan wie de winnaar is of zijn.

Amerikaanse jackpot prijzen in 2024

Beide grote loterijen hebben dit jaar al een jackpot uitgekeerd van boven een miljard dollar

zaterdag 6 april 2024: Powerball jackpot twv 1,32 miljard dollar

27 maart 2024: 1,13 miljard bij Mega Millions

Waar viel de hoofdprijs in 2023?

Jackpot $ 1,7 Miljard gewonnen in Californië

Een enkel persoon heeft in de de VS op woensdagavond de Powerball jackpot ter waarde van $ 1,765 miljard gewonnen. De winnaar woont in New York en wordt wakker als miljonair. Hier zijn de winnende getallen van woensdag: 24, 52, 40, 22, 64 en een Powerball van 10.

Bekijk de Powerball-trekking elke maandag-, woensdag- en zaterdagavond om 22.59 uur

Onderstaand de grootste prijzen van de Mega Millions en Powerball in 2023.

$316,3 miljoen gewonnen op  5 januari 2023

Een echtpaar uit Oneida in Brown County, Tammy en Cliff Webster, hebben het winnende $316,3 miljoen jackpot-winnende Powerball-ticket opgeëist dat eerder dit jaar door Jackson Pointe Citgo in Green Bay werd verkocht.

5 januari 2023 70 miljoen gewonnen bij Powerball

Jackpot van drie maanden bracht bijna 70 miljoen dollar op voor openbare scholen in Californië
Het is meer dan vier maanden een mysterie geweest, maar het wachten en afvragen is voorbij. De California Lottery is verheugd om de winnaar van de enorme $316,3 miljoen Powerball prijs aan te kondigen van een jackpot hit terug op 5 januari met een ticket verkocht in Sacramento.

Hoofdprijzen in 2022

De winnende nummers van MegaMillions worden op woensdag en zaterdag altijd rond 05.00 uur getrokken. Je kunt MegaMillions bij ons spelen op de betreffende wedstrijddag tot de verlengde acceptatiedeadline van 00:00 uur.

$ 1.000.000
Louisville, Kentucky- 13 januari 2023

$ 1.000.000
maryland postbode- Jarrettsville, Maryland
3 januari 2023

September 2020

Een man uit Malta heeft de 94,8 miljoen dollar jackpot van de 16 september Powerball tekening opgeëist. Zijn ticket kwam overeen met alle zes getallen getrokken, waardoor hij New York’s nieuwste Loterij multi-miljonair. De winnende Powerball nummers voor de 16 september trekking waren 10-17-31-51-53 Powerball 1.

Vrouw uit Florida wint $ 396,9 miljoen

Tallahasse, 11 maart 2020, De Florida Lottery kondigt aan dat de 61-jarige Sheryll Goedert van Ocala, managing member van Vacation Life LLC, de jackpot van $ 396,9 miljoen heeft opgeëist van de POWERBALL-trekking op 29 januari 2020. The Vacation Life LLC heeft ervoor gekozen om de winst in een keer te ontvangen, dit houd in een bedrag van $ 276.558.034,09 na aftrek belastingen.

Loterij jackpot winnaars uit 2019

Maart 2019: Jackpot van 768 miljoen dollar valt bij de Powerball loterij

De op twee na grootste jackpot in de Amerikaanse geschiedenis heeft een winnaar. Het winnende lot werd verkocht in Wisconsin, deze kwam overeen met alle zes nummers in de Powerball-tekening van woensdagavond. De hoofdprijs van $ 768,4 miljoen is dus gevallen.

“Iedereen die een kaartje koopt, droomt ervan om de enorme jackpot te winnen, maar niemand denkt echt dat ze zullen winnen, of heeft een plan klaarliggen”

Winnaars 2018

Jackpot van $ 150,4 miljoen Powerball Jackpot valt in Oregon
Oregon, 13 juli 2018

Steven kan nog steeds niet geloven dat hij het winnende lot in zijn portemonnee had, de $ 150,4 miljoen Powerball-jackpot.

Nickell kocht het kaartje in de Circle K in Liberty Street in Salem. Nadat hij een hamburger had gegeten, scande hij zijn kaartjes en besefte hij dat hij naar het hoofdkwartier van de Loterij moest gaan. Ik had geen idee dat het ticket $ 150 miljoen waard was.

Vierde grootste jackpot Mega millions valt in New Jersey
April 2018

De jackpot van $ 533 miljoen is de grootste loterij jackpot in de geschiedenis van New Jersey, de vierde grootste jackpot van Mega Millions, en de tiende grootste loterij jackpot in de Noord-Amerikaanse geschiedenis. De jackpot van $ 533 miljoen annuïteit heeft een contante optie van $ 324,6 miljoen.

De verkoper die het winnende ticket verkocht ontvang nog eens $ 30.000 voor de verkoop van het winnende ticket.

GROTE MEGA MILLIONS JACKPOT VAN MAART 2018
New Jesey, Maart 2018

De functionarissen van de New Jersey Lottery hebben de winnaar niet geïdentificeerd van de jackpot van $ 533 miljoen van de Mega Millions jackpot. De derde prijs ooit van deze USA loterij viel op 30 maart j.l. De winnaar heeft zich nog niet gemeld.

Maar op basis van tijd- en datuminformatie die een Lukoil-benzinestation heeft gegeven, zei eigenaar maandag dat de winnaar een vaste klant is. Hij zou niet zeggen of de koper het ticket afzonderlijk of voor een groep heeft gekocht.

Het winnende lot kwam overeen met alle zes getallen van de Mega Millions jackpot.

Wat zijn nu de 8 grootste jackpot prijzen geweest in de historie van de USA loterijen?

De 8 grootste jackpotten in de geschiedenis van de VS!

De jackpot in de VS van vrijdagavond staat momenteel op 521 miljoen dollar, en ze gaan een winnaar bekend maken! En hoewel dat misschien klinkt als een gigantisch bedrag, komt dat niet eens in de buurt van het allerhoogste bedrag ooit gewonnen. Laten we eens kijken naar de zeven hoogste jackpotten ooit gewonnen in de geschiedenis van de VS, van laag naar hoog!

7. 564 miljoen dollar – Powerball
Als moeder van vier kinderen, waarvan één met een hersenverlamming, had zij vier banen om haar kinderen te kunnen laten opgroeien. Je kunt je dus wel voorstellen dan Marie Holmes’ leven compleet op zijn kop stond toen zij een derde van 564 miljoen dollar ontving! Ze wilde het geld gebruiken om haar kinderen te kunnen laten studeren en een huis voor haar moeder te kopen. Ook doneerde zij een deel aan een goed doel.

6. 587,5 miljoen dollar – Powerball
Cindy en Mark Hill vertelde hun dochter dat de kans op het winnen van de jackpot zo klein was, dat ze niet te veel moest hopen. Maar op 28 november 2012 werd het prijzengeld van die trekking in tweeën gedeeld waardoor Matthew Good en de familie Hill in één klap miljonair waren. Het gevolg? Ze namen hun dochter mee op zonvakantie en kochten een paard voor haar!

5. 590,5 miljoen dollar – Powerball
Op 84-jarige leeftijd won Gloria Mackenzie uit Florida in haar eentje de hele jackpot op 18 mei 2013. Wel gaf zij aan dat dit geheel te danken is aan een vreemdeling, die haar voor liet gaan in de rij zodat zij het winnende kaartje kon kopen.

4. 648 miljoen dollar – Mega Millions
In december 2013 werd de prijzenpot van 648 miljoen dollar in tweeën gedeeld. Een van de twee winnaars, Ira Curry, gaf aan dat zij haar nummers koos op basis van verjaardagen van familieleden. De tweede winnaar, toen nog werkzaam als bezorger, belde zijn baas op dat hij nu niet, morgen niet, en nooit meer op werk zou verschijnen! Geef hem eens ongelijk…

3. 656 miljoen dollar – Mega Millions
Ook bij deze trekking werd het prijzengeld verdeeld over drie gelukkige winnaars: een gepensioneerd stel uit Illinois, een groep van drie vrienden die zichzelf de ‘three amigo’s noemden, en een derde winnaar wiens identiteit niet bekend is. Wel is bekend dat het winnende ticket in Kansas was gekocht.
2. 758,7 miljoen dollar – Powerball
Een jaar geleden, op 23 augustus 2017, werd Mavis Wanczyk vernoemd tot hoogste single jackpot winnaar in Noord-Amerika. Met ruim 758 miljoen op zak lichtte ook zij haar baas in dat zij niet meer zou komen werken.

1. 1,6 miljar dollar – Powerball
Als je hoort dat je een van de drie winnaars bent van de jackpot van 1,6 miljard dollar, zou je dan een half jaar wachten met het ophalen van je prijs? Mae en Marvin Acosta uit Californië wel! Nadat zij samen met John en Lisa Robinson uit Tennessee en Maureen Smith uit Florida werden uitgroepen tot winnaars van ieder ruim een half miljard dollar duurde het maanden voordat zij hun prijs kwamen ophalen.

De grootste: MEGA MILLIONS 1,6 miljard op dollar op woensdag 24 oktober 2018 viel de grootste Mega Millions geldprijs in historie.

Scroll naar boven