New York loterij

is de New York Lottery een van de meest succesvolle. Dit is de grootste loterij in de Verenigde Staten met de grootste inkomsten die jaar na jaar aan onderwijs worden besteed. In zekere zin is deze loterij een baanbrekende loterij. De loterij werd in 1967 gelanceerd en was vanaf het begin razend populair. Alleen al het eerste jaar genereerde de loterij meer dan 50 miljoen dollar aan inkomsten en mensen uit andere staten staken de staatsgrens over om loten te kopen.

Omzet NY lotto

Sinds die tijd is de loterij uitgegroeid tot een nog groter spel. Tegenwoordig genereert het ook inkomsten ter waarde van meer dan $40 miljoen. In de geschiedenis is er echter één keer geweest dat de hele loterij voor enige tijd werd afgelast. Een agentschap dat verantwoordelijk was voor de bekendmaking van de succesvolle loten verklaarde publiekelijk dat de winnende loten niet werden verkocht. En de ambtenaren van de loterij wisten dat dit niet waar was.

Wat andere schandalen en controverses betreft – die waren er gelukkig niet. Het enige andere opmerkelijke feit is dat een aantal mensen miljonair is geworden dankzij hun deelname aan deze gelukscompetitie. In feite zijn de mensen daar gewend om regelmatig over grote prijzen te horen. De cijfers van de laatste jaren zijn vooral overweldigend voor degenen die niet dagelijks met groot geld te maken hebben. Het absolute record is in handen van een stel collega’s die 320 miljoen dollar wonnen in het spel Albany 7. Het hele verhaal gebeurde in 2011 toen een van hen een generator gebruikte om de getallen automatisch te selecteren.

Goede doelen New York

Geld inzamelen voor goede doelen is een ander hoofddoel van staatsloterijen. Ook in dat opzicht is deze staatsloterij succesvol. Elk jaar wordt er 3 miljard dollar gedoneerd. Het betekent allemaal dat wanneer je een lot koopt, je kansen krijgt om te winnen maar ook iemand helpt die het nodig heeft.

Scroll naar boven