Florida lotto

De bekendste loterijen in Amerika zijn natuurlijk de Powermall en Mega Millions maar je hebt een gewilde loterije en dat is de Florida loterij. Wat is de Florida Lotto? De Florida Lotto is ook een Amerikaanse staatsloterij. Het is een klassieke nummerloterij waarbij u kans maakt op grote geldprijzen. De hoofdprijzen horen zelfs tot de hoogste geldprijzen ter wereld.

De jackpot van de Florida Lotto staat standaard op 3 miljoen dollar, maar telkens wanneer de jackpot niet is gevallen groeit het bedrag aan. De jackpot kan zo bij iedere trekking met maximaal 2 miljoen dollar per keer groeien. De hoogste jackpot in de Florida Lotto viel in 1990 en bedroeg 106 miljoen dollar.

floridalotto-winnaars

Hoe werkt de Florida Lotto?

De Florida Lotto werkt als een nummerloterij, dat wil zeggen dat u zes getallen moet kiezen tussen de 1 en de 53. Daarnaast wordt de Florida Lotto nog interessanter wanneer de XTRA optie wordt gekozen. Dit werkt als volgt: bij elke trekking wordt een vermenigvuldigingsfactor uit gekozen. Dit is een willekeurig getal tussen 3 en 5 waarmee de gewonnen prijzen worden vermenigvuldigd.

Bovendien ontvangt elke speler die drie getallen goed heeft én die voor de XTRA optie heeft gekozen, een extra bedrag van 27,50 dollar. Alleen voor de jackpot is de XTRA optie niet geldig. Een geldbedrag winnen Bij deze klassieke loterij kunt u een geldbedrag winnen wanneer u alle zes de getallen juist heeft gekozen. Hierover moet vervolgens nog belasting worden betaald, als het gewonnen bedrag tenminste hoger is dan 5.000 dollar. Voor spelers die in Amerika wonen geldt een belastingtarief van 25%, wanneer u buiten Amerika woont is het tarief 30%.

A road sign with florida words on sky background
Scroll naar boven